Akademik Kadro
- Zeynep ÖZERSON KOÇ , Dr.Öğretim Üyesi , Anabilim Dalı Başkanı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiZeynep ÖZERSON KOÇAnabilim Dalı Başkanızeynepkoc@halic.edu.trİlk,orta , lise ve üniversite eğitimini Ankara’da tamamladı,1977’de Hacettepe Üniversitesinden yüksek lisans derecesiyle mezun olduktan sonra bir yıl Ankara Onkoloji Hastanesinde yönetici diyetisyen olarak çalıştı,1978 yılında Florance Nightingale Hemşirelik Yüksek Okuluna akademik kadroya atandı aynı zamanda Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında diyetisyen olarak görev aldı,1983 yılında Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Anabilim Dalında doktorasını tamamladı ,tıp fakültesinde ve birçok hemşirelik okullarında beslenme ve diyet derslerini yürüttü. 2007 yılında Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından emekli olup Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün kurucusu olarak görev aldı, halen bu görevde devam etmektedir. Ulusal ve Uluslar arası birçok kongre ve bilimsel toplantılarda poster ve sözlü sunumlar yapmış olup,özellikle ’’ böbrek hastalıklarında beslenme ‘’ üzerine yoğunlaşmış bir çok çalışmaları ,kitapları bulunmaktadır. Kendisi ‘’ilk renal diyetisyen’’ ünvanını almıştır . Diyabet Diyetisyenliği Derneği kurucu üyelerindendir, ayrıca Türkiye Diyetisyenler Derneğinin üyesi olup iki evlat annesidir.
-
-
- Mehmet PALA , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Mehmet PALA1968 yılında ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu, Yüksek Mühendis ünvanını aldı ve Bolu Teknik Ziraat Müdürlüğü’nde Teknik Eleman olarak çalıştı. 1969 yılında Tarım Bakanlığı Doktora Bursunu kazanarak Almanya’ya gitti.1970 - 1976 yıllarında Berlin Teknik Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 1977 – 1984 yılları arasında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1980-1981 Hollanda Hükümeti ve TÜBİTAK Bursu ile Hollanda’nın Wageningen kentinde Sprenger Enstitüsünde Bilimsel Araştırmalar yaptı. 1981 Ege Üniversitesinde Doçent ünvanını aldı. 1985 – 1995 TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Beslenme ve Gıda Teknolojisi ile Soğuk Tekniği Bölümlerinin Başkanlığını yaptı. 1989 Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne “ Gıda Teknolojisi Profesörü” olarak atandı. 1989 – 2012 Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1998 – 2015 Döhler Türkiye Gıda Sanayi’nin Genel Müdürlüğünü yaptı. 2005 – 2015 Döhler Konfrut Gıda Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. 2004 - 2005 Tarım Bakanı Özel Danışmanı olarak çalıştı. 2002 – 2017 Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2018 – 2019 TÜBİTAK Teydep Grup Üyesi olarak görev yaptı. 2017 – 2020 Eurofins Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Ayrıca Uluslararası Soğutma Enstitüsü Türkiye Delegesi ve Yönetim Kurulu ve Gıda Teknolojisi Komisyonu Üyesi(Paris), Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Bilimsel ve Teknik Komite Üyesi(Paris), Uluslararası Kuru Meyveler Teşkilatı Bilimsel Komite Üyesi., EURO – AGRİ Gıda Projeleri Yürütme Kurulu Üyesi, Brüksel., Türk Gıda Teknolojisi Derneği Üyesi(Ankara)., Türkiye Ziraat Muhendisleri Odası Üyesi(Ankara), "Gıda Teknolojisi" Aylık Derginin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı., MEYED, Meyve Suyu Derneği, Akademik Üyesi., Ulusal Beslenme Platformu İkinci Başkanı, Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği Başkan Yardımcısı, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi.,Türkiye Diyabet Vakfı Mütevelli Üyesi, Tübitak Biyoteknoloji, Çevre, Tarım ve Gıda Yürütme Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Türkçe ve yabancı dilde 100’den fazla yayını, kitap bölümleri, uluslararası projeleri ve "Kendi Kendine Isınan Konserve" patenti bulunmaktadır. Yürüttüğü yüksek lisans ve doktora tezleri de bulunmaktadır.
-
-
- Çiğdem YILDIRIM MAVİŞ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiÇiğdem YILDIRIM MAVİŞ1985 yılında İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Şehremini Süper Lisesi ’nde tamamladıktan sonra 2008 yılında Marmara Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Organik Kimya Anabilim Dalında 2011 yılında yüksek lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında 2019 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2010 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde akademik olarak görev yapmaya başladı. 2020 yılı Şubat ayı itibariyle Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümüne Doktor Öğretim Üyesi olarak atanmış olup; Besin Kimyası I, Besin Kimyası II, Besin KimyasıLaboratuvarı I-II, Kimya, Temel Kimya Laboratuvarı , Organik Kimya, Organik Kimya Laboratuvarı, Besin İlaç Etkileşimi, Besin-Besin Öğesi İlaç etkileşimi, Bitirme Projesi, Beslenme Semineri derslerini yürütmekte ve öğrenci danışmanlığı yapmaktadır. Ulusal ve uluslar arası dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. Nobel yayınevi tarafından 2019 yılında yayınlanmış olan ‘Gıda Mühendisliğine Giriş’ kitabında “Gıda Kimyasına Giriş” başlığında bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Evlidir.
-
-
- Ceyda OKUDU , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiCeyda OKUDUİlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’ te tamamladı, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Eğitimi Bölümü’ nden tezsiz yüksek lisans derecesiyle, 2014 yılında Gaziantep Üniversitesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı’ ndan tezli yüksek lisans derecesiyle mezun olmuştur. 2018 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’ nda doktorasını tamamladı. Evli ve iki çocuk annesi olup İngilizce ve Almanca bilmektedir.
-
-
- Hatice Kübra ARAS , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Hatice Kübra ARAS1990 yılında Isparta’da doğdu. Lise öğrenimini Isparta Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2013 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü bitirdi. Mezuniyet sonrası özel sektörde klinik diyetisyeni olarak görev aldı. 2014 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde asistan olarak görev yapmaya başladı. 2015 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 2016 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümüne öğretim görevlisi olarak atanmış olup; Beslenme İlkeleri Uygulamaları, Yiyecek Sistemleri Yönetimi, Kanser ve Beslenme, Alternatif Diyetler, Seminer ve Bitirme Projesi derslerini yürütmekte ve öğrenci danışmanlığı yapmaktadır. Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Doktora Programında tez dönemindedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sözlü ve poster sunumlar yapmış olup, ulusal ve uluslararası dergilerde makalesi yayınlanmıştır.
-
-
- İrem ÖZAY ARANCIOĞLU , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Dr. Öğr. Üyesiİrem ÖZAY ARANCIOĞLU1986 yılında İstanbul’da doğdu. Yeşilköy Anadolu Lisesi’nde orta öğrenimini tamamladıktan sonra 2009 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü derece ile bitirdi. Çikolata ve pasta sektöründe lider bir firmada Ar&Ge sorumlusu olarak görev yaptı. Çeşitli gıda firmalarında kontrolör olarak çalışırken 2010 yılında tekrar akademik öğrenimine başladı. Marmara Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dallarında iki yüksek lisans tamamladı. 2011 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde göreve başladı. Besin Mikrobiyolojisi, Katkı Maddeleri ve Besin Destekleri, Mesleki İngilizce I, II, III, IV, Gıda ve Personel Hijyeni, Gıdalarda Temel İşlemler I ve II derslerini yürütmekte, bölüm Erasmus koordinatörlüğü ve öğrenci danışmanlığı yapmaktadır. Doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı bünyesinde tez aşamasında sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirileri bulunmakta olup çeşitli dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. Nobel Kitabevi tarafından 2019 yılında yayımlanmış olan ‘Gıda Mühendisliğine Giriş’ kitabında bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.
-
-
- Berrak BAŞTÜRK , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Berrak BAŞTÜRK1992 yılında Tokat’ta doğmuştur. Lise öğrenimini Niksar Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. 2011 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 2015 yılında derece ile mezun olmuştur. Özel bir hastanede 1 yıl çalıştıktan sonra 2016 yılından beri Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde akademik personel olarak görev almaktadır. 2018 yılında Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde 'glisemik indeks' konusunda çalışmıştır. Ulusal ve kongrelere sözlü ve poster sunumlar ile katılmış olup ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır.
-
-
- Eda ÇERGEL , Arş.Gör.
-
-
-
2018 yılında Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı hastanelerde, A Plus Otelcilik Hizmetleri A.Ş ‘ye bağlı mutfaklarda ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde zorunlu stajlarını tamamlamıştır. Lisans tezini “Onkoloji hastalarında malnütrisyonu değerlendirmede kullanılan NRS-2002 sonuçlarının biyokimyasal sonuçlarla karşılaştırılması” başlıklı konu üzerinde hazırladı.2020 yılında Marmara Üniversitesi’nde Beslenme ve Biyokimyası yüksek lisansına başlamıştır ve halen devam etmektedir. Mayıs 2020 tarihinden itibaren Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Zekiye Zeynep BATCIK , Arş.Gör.
-
-
-
2019 yılında Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu.Lisans tezini TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı desteğiyle ‘Ganoderma Resinaceum Mantarının Biyolojik Aktivitelerinin ve Genotoksisitesinin Değerlendirilmesi’ isimli konu üzerinde tamamladı. 2018-2019 yılları arasında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite ve Diyabet Tedavi Merkezi, Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İETT Genel Müdürlüğü ve Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stajlarını tamamladı. 2020 yılında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme (İç Hastalıkları) Yüksek Lisans Programı’nda başladığı eğitimine devam etmekte ve Mayıs 2020 tarihinden itibaren Haliç Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev almaktadır.
-
-
- Sümeyye BORA , Öğr. Gör.
-
-
-
Öğr. Gör.Sümeyye BORAArş. Gör. Sümeyye Bora 2018 yılında Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Lisans tezini ‘Kayseri İlinde Yaşayan Çölyaklı Erişkin Hastaların Çölyakta Beslenme Konusunda Bilgi Ve Davranışları İle Glutensiz Besinlere Ulaşma Durumları’ başlıklı konu üzerinde tamamladı. 2017-2018 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yemekhanesi, Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nde zorunlu staj uygulamalarını tamamladı. Ayrıca kurucusu Uzm. Dyt. Merve Çapaş olan Fitleziz’de bir süre gönüllü olarak bulundu. 2018 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde Yüksek lisans eğitimine başladı. Halen yüksek lisans eğitimine devam etmekte olup, Ekim 2019 tarihinden itibaren Haliç Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev almaktadır.
-
-