Akademik Kadro
- Zeynep TURGUT , Dr.Öğretim Üyesi , Anabilim Dalı Başkanı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiZeynep TURGUTAnabilim Dalı BaşkanıDr. Öğr. Üyesi Zeynep Turgut Lisans, Yüksek Lisans, Doktora öğrenimlerini Bilgisayar Mühendisliği alanında tamamlamıştır, İstanbul Üniversitesi mezunudur. Haliç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde 2007-2010 yılları arasında araştırma görevlisi, 2010-2018 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2018 yılından bu yana Doktor Öğretim Üyesi olarak akademik hayatına devam etmektedir. Dr. Turgut Lisans seviyesinde Bilgisayar Programlama I-II, Algoritmalar, Veri Yapıları, Bilgisayar Ağları temel, zorunlu derslerin yanı sıra Mobil ve Kablosuz Ağlar, Ağ Güvenliği seçimlik derslerini, yüksek lisans seviyesinde ise Derin Öğrenme, Nesnelerin İnterneti seçimlik derslerini yürütmektedir. İç mekan konum belirleme sistemlerinin tasarlanması, saldırı tespit sistemleri, 6G altyapısının tasarlanması, nesnelerin interneti ekosistemlerinde el değiştirme – içerik tespiti, makine öğrenmesi - derin öğrenme teknikleri performans analizleri konularında akademik çalışmaları mevcuttur. İlgili konularda lisansüstü tez danışmanlıklarını ve akademik araştırmalarını, etkinliklerini sürdürmektedir.
-
-
- Ülviye HACIZADE , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiÜlviye HACIZADEDr. Öğretim Üyesi Ülviye Hacızade 1995 yılında Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesinin Matematik, Bilgisayar ve Hesaplama Tekniği programını başarıyla tamamlayarak mezun olmuştur. 2002 yılında Azerbaycan Teknik Üniversitesinde Kontrol Mühendisliği alanında doktorasını almıştır.1995 -2005 yılları arasında Azerbaycan Devlet Petrol Akademisinde Üretim Süreçlerinin Otomasyonu Fakültesinin Otomatik Kontrol Sistemleri Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır.2006 – 2008 yılları arasında Haliç Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır.2008 yılından itibaren Haliç Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Yrd. Doçent ve daha sonra Dr. Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir. 15.06.2020 tarihinde Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümüne Bölüm Başkanı olarak atanmıştır.Akademik çalışmalarını sürdüren Ülviye Hacızade’nin 5’i SCI Expanded’de taranan uluslararası dergilerde olmak üzere, uluslararası hakemli dergilerde 7 makalesi mevcuttur. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 16 bildirisi vardır. Uluslararası kitaplarda basılmış 2 bölüm, ulusal kitapta ise1 bölüm mevcuttur. Ulusal hakemli dergide 1 makalesi yayınlanmıştır.Son yıllarda “İleri Bilgisayar Programlama”, “Yazılım Mühendisliği”, “Biçimsel Diller ve Otomatlar Teorisi”, “İşletim Sistemleri”, “Yazılım Analizi ve Tasarımı”, “İleri Yazılım Mühendisliği”, “Nesneye Yönelik Analiz ve Tasarım” vs gibi dersleri Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün lisans ve yüksek lisans programlarında vermektedir. 17 yüksek lisans tez danışmanlığını yapmıştır.
-
-
- Figen ÖZEN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiFigen ÖZENDr. Öğretim Üyesi Figen Özen, lisans öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde ve Haberleşme ağırlıklı derslerle tamamlamıştır. Yüksek lisans öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında ve “Dört Serbesti Dereceli Manipülatörün Değişken Yapılı Kontrolü” başlıklı teziyle; doktora öğrenimini aynı ana bilim dalında “Esnek Kirişli Robotların Yeni Kontrol Yöntemleri İle Denetimi” başlıklı teziyle tamamlamıştır. Doktora öğreniminin iki döneminde Amerika Birleşik Devletleri’nde New Jersey Institute of Technology’de Haberleşme, Sinyal İşleme ve Kodlama ağırlıklı dersler almıştır. 2006 yılından bu yana Haliç Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde ve bu bölüm kapandıktan sonra Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyeliği yapmaktadır. Haliç Üniversitesi’nde çalışmaya başladıktan sonra çeşitli idari görevler yapmıştır. Araştırma konuları arasında Robotik ve Makine Öğrenmesi bulunmaktadır.
-
-
- Erbil AKBAY , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiErbil AKBAYDr. Öğretim Üyesi Erbil Akbay, 1982 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Eğitimi Bölümünde lisans öğrenimine başladı ve 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında mezun olduğu bölüme araştırma görevlisi olarak girdi. 1991 yılında Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümünün kurulması ile bu bölüme geçiş yaptı. 1991 yılında yüksek lisans öğretim programını Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Eğitimi alanında tamamladı. 1991 yılında, YÖK-Dünya Bankası Projesi "Teknik Öğretmen Eğitimi Programı" kapsamında dokuz ay süre ile ABD de Purdue Üniversitesinde bulundu. Araştırma görevlisi olarak girdiği Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümünde 1995-1999 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1999 yılında doktora öğrenimini Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik-Bilgisayar Eğitimi alanında tamamladı. 1999 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı. 2002-2005 yıllarında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2010-2013 yıllarında Mesleki Yeterlilik Kurumu(MYK) Elektrik ve Elektronik Sektör Komitesinde YÖK temsilciliği ve Sektör Komitesi Başkan Vekilliği, 2011-2012 Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2015 yılında Marmara Üniversitesinden emekli olduktan sonra aynı yıl Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Enformatiğinde göreve başladı. 2015 yılının Eylül ayından itibaren İşletme Enformatiği Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
-
-
- Çağrı ÖZGÜN KİBİROĞLU , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiÇağrı ÖZGÜN KİBİROĞLUDr. Çağrı Özgün Kibiroğlu, 2005 yılında Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2005 – 2006 yılları arasında Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Gebze ofisinde hızlı çoğaltma teknolojileri ve ARGE konularıyla ilgili strateji ve iş geliştirme uzmanı olarak çalışmıştır. 2007 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik hayata atılmıştır. 2016 yılında Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atanmıştır. 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitiüsü Endüstri Mühendisliği Doktora programını tamamlayarak doktor ünvanını almıştır. Uzmanlık alanları, optimizasyon , ağ modelleri , lojistik sistemler olarak özetlenebilir. Akademik çalışmalarının yanı sıra, Çağrı Özgün Kibiroğlu, son yıllarda “Yöneylem Araştırması”, “ Benzetim”, “Sistem Analizi”, “Karar Analizi”, “Çizelgeleme” gibi dersleri Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin lisans programları ile ilgili üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nün lisansüstü programlarında vermektedir.
-
-
- Rüya ŞAMLI , Doç.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Doç.Dr.Rüya ŞAMLI(Yarı Zamanlı)Doç.Dr. Rüya ŞAMLI, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 2004, 2006 ve 2011’te İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı bölümde Araştırma Görevlisi (2005–2009), Öğretim Görevlisi (2009–2011), Öğretim Görevlisi Dr. (2011–2016), Doç.Dr. (2016–2018) olarak görev yapmıştır. 2018 itibariyle İstanbul Üniversitesi–Cerrahpaşa, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği ABD’nda Doç.Dr. olarak çalışmaya devam etmektedir. 500’den fazla atıf alan uluslararası 18 makalesi (13’ü SCI/SCI-E indeksli), 25 bildirisi, 3 kitap bölümü; ulusal 4 makalesi, 16 bildirisi, 1 kitap bölümü, 1 kitap çeviri editörlüğü ve 8 kitap bölümü çevirisi mevcuttur. 8 yüksek lisans ve 6 doktora tez çalışmasına ve bir KOSGEB projesine danışmanlık yapmaktadır. TÜBİTAK 3001 programında 1 kez yürütücü, 1 kez araştırmacı görevi yapmış; kalkınma ajansları, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknoparklar, uluslararası/ulusal dergiler ve konferanslarda da birçok kez hakemlik görevi gerçekleştirmiştir. Haliç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Nesneye Yönelik Programlama dersini vermekte olan Rüya ŞAMLI birçok üniversitede, lisans/lisansüstü programlarında Algoritma Analizi, Yazılım Mühendisliği, İşletim Sistemleri, Programlama Dilleri, Yazılım Testi, Bilişim Hukuku and Bilimsel Araştırma Teknikleri konularında dersler vermiştir.
-
-
- Alev MUTLU , Doç.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Doç.Dr.Alev MUTLU(Yarı Zamanlı)Alev Mutlu, lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden ve 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden almıştır. Doktora eğitimi sırasında 1 yıl süreyle Case Western Reserve University’de (CWRU Cleveland, OH, Amerika) misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. 2002-2012 yılları arasında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi, 2014 yılından beri de Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Araştırma konuları çok-ilişkisel veri madenciliği ve çizge madenciliği üzerine yoğunlaşmaktadır. Dr. Alev Mutlu’nun Knowledge-based Systems, Journal of Intelligent Information Systems, Computer Journal gibi uluslararası dergilerde ve DAWAK, ACM SONAMA, HAIS, ISCIS gibi uluslararası konferanslarda yayınları bulunmaktadır.
-
-
- Ömer ÇETİN , Dr.Öğretim Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiÖmer ÇETİN(Yarı Zamanlı)Dr.Öğ.Üyesi Ömer ÇETİN, 2003 yılında Hava Harp Okulu (HHO) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden, 2008 yılında Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü (HUTEN) Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisans programından mezun olmuş ve lisansüstü tez çalışması olarak bulanık mantık tabanlı otonom insansız hava araçlarının uçuş kontrol yazılımları üzerine çalışmıştır. 2008-2010 yılları arasında uzaktan eğitim sistem yöneticisi olarak görev yapmıştır. 2015 yılında HUTEN Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programından mezun olan Çetin, doktora tez çalışması olarak otonom insansız hava araçlarının formasyon uçuşu ve yüksek başarımlı paralel programlama üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 2008 – 2012 yılları arasında HHO Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde farklı lisans dersleri veren Dr.Çetin, 2018 yılında Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hezârfen HUTEN’nde Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak atanmış ve Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Ayrıca 2017-2020 yılları arasında ek görevlendirme ile Enstitü Sekreterliği görevini icra etmiştir. 2017-2020 yılalrı arasında Paralel Programlama ve Otonom Sistemler Labovatuarı koordinatörlük görevlerini icra eden Dr.Çetin, farklı üniversitelerde çeşitli lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. 2020 yılında icra edilen TÜBİTAK uluslarası insansız Hava Araçları yarışmasında sabit kanat kategorisinde birinci olan Hezârfen Takımı’nın akademik danışmanlığını yapmıştır. Otonom sistemler, derin öğrenme, gömülü yazılım geliştirme, paralel programlama alanlarında çok sayıda akademik çalışma ve yayına sahip olan Dr. Çetin, halen bu alanlarda akademik araştırma faaliyetlerine devam etmektedir.
-
-
- Özgür Can TURNA , Dr.Öğretim Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiÖzgür Can TURNA(Yarı Zamanlı)Dr.Öğr.Üyesi Özgür Can TURNA 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Mezun olduğu yıl itibari ile aynı bölümde lisansüstü eğitime ve Araştırma Görevlisi kadrosunda işe başlamıştır. 2007 yılında Yüksek Lisans ve 2012 yılında Doktora eğitimi bilgisayar ağları üzerine yapmıştır. Halen akademik hayatına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Siber Güvenlik A.B.D.’de devam etmektedir. Kendi bölümünde Algoritmaya Giriş, Programlamaya Giriş, Mobil Programlama, Web Programlama, Ağ Programlama, Paralel ve Dağıtık Hesaplama ve Yazılım Güvenliği derslerini vermektedir. 2018 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile Mühendislik Fakültesi Bünyesinde başlatılmış olan “Nesnelerin İnterneti Ekosistemi Siber Güvenlik Test ve Değerlendirme Merkezi” altyapı kurulum projesine Koordinatör Yardımcısı olarak görev almıştır. Doktora ve yüksek lisans öğrenimim boyunca bilgisayar ağlarının performans modellemesi ve iyileştirmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir. Doktora sonrası çalışmalarımda optik-kablosuz birleşmesi (optical-wireless convergence) ve erişim ağlarında enerji verimliliği konuları üzerinde çalışmalarına devam etmiştir. NS2 ve OMNET++ simülasyon ortamlarında istenilen ağ topolojilerini gerçekleme algoritma geliştirme ve performans incelemesi konusunda deneyimlidir. OMNET üzerinde (Host Identity Protocol- HIP) ve kendi geliştirmiş olduğu bir simülasyon ortamında kablosuz mesh ağlarında değişik algoritmaların kıyaslanmasını gerçeklemiştir. C++, C# dillerini uzman seviyede kullanabilmektedir. Dağıtık hesaplama, ağ üzeri iletişim teknolojileri, paralel işleme, güvenli kod geliştirme, yapay zeka görüntü işleme gereçleri konularında tecrübe sahibidir. Bu konular üzerinde yönettiği yüksek lisans tez çalışması ve lisans bitirme projeleri bulunmaktadır.
-
-
- Serpil ÜSTEBAY , Öğr. Gör. Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr. Gör. Dr.Serpil ÜSTEBAY(Yarı Zamanlı)Dr. Serpil Üstebay 2009 yılında Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olmuştur. Aynı yıl Karabük Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak atanmıştır. Yüksek lisans eğitimini Karabük Üniversitesinden tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde doktora eğitimini yapmıştır. Doktora eğitimi süresince İstanbul Üniversitesinde araştırma görevlisi kadrosunda veri tabanı, veri yapıları, internet programlama, nesneye yönelik programlama derslerinin asistanlığını yapmıştır. Doktora tezinde iç mekân konumlandırma yöntemleri üzerine çalışmıştır. Makine öğrenmesi, Derin Sinir Ağları konularında çalışmalarını yürütmektedir. 2017 yılından beri İstanbul Medeniyet Üniversitesinde çalışmaktadır.
-
-