Akademik Kadro
- Soner ÖZGÜNEL , Dr.Öğretim Üyesi , Anabilim Dalı Başkanı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiSoner ÖZGÜNELAnabilim Dalı Başkanısonerozgunel@halic.edu.trDr. Öğr. Üyesi Soner Özgünel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1981 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Anabilim Dalı’nda 1984 yılında, Doktora eğitimini de yine aynı üniversite ve bölümde 1993 yılında tamamlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde 1985 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. 1993-1998 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak görevini yürütmüştür. Üniversiten ayrılıp özel sektöre geçmiş ve ilk olarak 1998-1999 yıllarında Aktif Kablo TV’de Transmisyon Mühendisi olarak, daha sonra 1999-2003 yılları arasında Ericsson’un eğitim birimi CDC’de eğitimci olarak görev yapmış, yurtiçi ve yurtdışında GSM ile ilgili farklı dersler vermiştir. 2004 yılında tekrar Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde görev almış olup, 2010 yılında emekli olmuştur. 2011 yılında göreve başladığı Haliç Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, Haberleşme ve Sinyal İşleme alanlarında farklı ders vermekte olup, Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.
-
-
- Burhanettin Koray TUNÇALP , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Burhanettin Koray TUNÇALPProf.Dr. B. Koray Tunçalp, 1984 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuştur. 1999 yılında Doktor unvanını ve 2008 yılında Profesör Doktor unvanını almıştır. ABD’de Purdue ve Indiana Üniversiteleri, Litvanya’da Kaunas Teknik Üniversitesi ve Panevezys Mekatronik Merkezi’nde, Danimarka’da Brüel & Kjaer Akustik Firması Eğitim Merkezi’nde elektrik, mekatronik, robotik - titreşim ve yabancı dil çalışmalarına katılmıştır. Özel sektörde ürün geliştirme danışmanlığı, tip testleri laboratuvar danışmanlığı görevlerinde bulundu. Bir adet TÜBİTAK Ulusal projede danışmanlığı, bir adet AB Hareketlilik proje yürütücülüğü, 4 adet BAP proje yürütücülüğü, 2 adet ulusal proje yürütücülüğü yapmıştır. Tunçalp’in Web of Science ve Scopus kapsamındaki dergilerde yayınlanan 3 araştırma makalesi olmak üzere 30 adet uluslararası ve ulusal dergi makalesi, uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulan 35 tebliği, 57 atıfı bulunmaktadır. W. Bolton’un Mekatronik kitabını 2009 yılında Türkçe’ye kazandırmıştır. 1985 - 2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde Elektrik ve Mekatronik Eğitimi Bölümlerinden çalışarak son olarak Teknolojik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden emekli olmuştur. 2015 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yapmış olup 2017 yılından itibaren de MYO Müdürlüğü yapmaktadır. Enerji Sistemleri alanında çalışan uluslararası bir firmanın 2020 yılından itibaren Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir. Mekatronik, elektrik ile mesleki ve teknik eğitim konularında konuşmacı olarak çeşitli toplantılara çağrılmıştır. 2003-2013 yılları arasında Teknolojik Eğitim ve Mesleki Teknik Eğitim adlarında dergiler yayımlamıştır.
-
-
- Nebi ÖNDER , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiNebi ÖNDERDr. Nebi ÖNDER 1982 yılında İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Mühendisliğinden mezun olmuş ve 1985 senesinde İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Mühendisliği Programında Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 1985 yılında İTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Topoloji Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1988-1991 yıllları arasında University of Warwick’te Cebirsel Topolojide çalışma yaparak ikinci Y.Lisansını tamamlamıştır.1997 senesinde İTÜ de Doktora çalışmasını tamamlamış ve 1999 senesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlamıştır. 2009-2011 arasında MSGSÜ de Matematik Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmiştir. 2011 yılında Haliç Üniversitesinde çalışmaya başlamış olup halen Matematik Bölümü, Mühendislik Fakültesi ve Y. Lisans Programında Matematik dersleri vermektedir.
-
-
- Serpil CIKIT , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiSerpil CIKITDr. Öğretim Üyesi Serpil Cıkıt, 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden 3.lük ile mezun olmuştur. Aynı zamanda Matematik Bölümü’nde Yandal yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı’nda 2008 yılında Yüksek Lisansını ve 2014 yılında Doktorasını tamamlamıştır. Bu süreç içerisinde 2006-2009 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde uygulama ve laboratuvar derslerinde Öğrenci Asistan olarak görev almıştır. 2012 yılında Haliç Üniversitesi Matematik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamış, ardından 2014 yılı yazında Dr. Öğr. Üy. olarak atanmış olup halen görevini sürdürmektedir. Ders verdiği süreçte, son yıllarda Fizik I, Fizik II, İntegral Denklemler, Olasılık ve İstatistik gibi Lisans dersleri ile İntegral Denklemler ve Uygulamaları ve Kısmi Türevli Diferansiyel Denklemlerin Sayısal Çözümleri gibi yüksek lisans derslerini yürütmektedir.
-
-
- Hüseyin Hüsnü ERKUT , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr. Hüseyin H. Erkut, 1996 yılında İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Syracuse Üniversitesi’nden (NY/ABD) sırasıyla 1999 yılında Elektronik Mühendisliği alanında Yüksek Lisans, 2001 yılında İşletme Mühendisliği alanında Yüksek Lisans ve 2006 yılında Elektronik Mühendisliği alanında Doktora derecelerini almıştır. ABD’de bulunduğu süre içinde eğitimine paralel olarak 2000-2006 yılları arasında Sonnet Software firmasında da çalışan Hüseyin Erkut, 2006 senesi sonbaharında Türkiye’ye dönmüş ve savunma, havacılık, uzay, siber güvenlik ve simülasyon alanlarında faaliyet gösteren CTech Bilişim firmasında göreve başlamıştır. Türkiye’deki 15 senelik profesyonel iş hayatında değişik dönemlerde özel üniversitelerde de ders veren Dr. Erkut, 2020 senesinde Haliç Üniversitesi’ne katılmıştır.
-
-
- Figen ÖZEN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiFigen ÖZENDr. Öğretim Üyesi Figen Özen, lisans öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde ve Haberleşme ağırlıklı derslerle tamamlamıştır. Yüksek lisans öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında ve “Dört Serbesti Dereceli Manipülatörün Değişken Yapılı Kontrolü” başlıklı teziyle; doktora öğrenimini aynı ana bilim dalında “Esnek Kirişli Robotların Yeni Kontrol Yöntemleri İle Denetimi” başlıklı teziyle tamamlamıştır. Doktora öğreniminin iki döneminde Amerika Birleşik Devletleri’nde New Jersey Institute of Technology’de Haberleşme, Sinyal İşleme ve Kodlama ağırlıklı dersler almıştır. 2006 yılından bu yana Haliç Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde ve bu bölüm kapandıktan sonra Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyeliği yapmaktadır. Haliç Üniversitesi’nde çalışmaya başladıktan sonra çeşitli idari görevler yapmıştır. Araştırma konuları arasında Robotik ve Makine Öğrenmesi bulunmaktadır.
-
-
- Menekşe AYDIN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr. Menekşe Aydın, 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Mekatronik Mühendisliği yüksek lisans programından 2005 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği programında doktorasını tamamlamıştır. Yeditepe Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Sistem Mühendisliği bölümünde 2003-2013 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2014 yılında Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde yardımcı doçent kadrosunda görev almıştır. 2020 yılı itibariyle Haliç Ünivesitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Çalışmaları, “elektrik makinaları ve kontrolü”, “güç elektroniği” konularını içermektedir.
-
-
- Bülent ORAL , Prof.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Bülent Oral 1970 yılında Çorlu'da doğdu. Haydarpaşa Teknik Lisesinden 1988 yılında mezun oldu. 1989 Yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümünü kazandı. 1994 yılında Elektrik Eğitimi bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre Özel Atilla Artam Teknik Lisesinde öğretmenlik yaptı. 1994 Yılında Marmara Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimine ve aynı yıl aralık ayında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümü Enerji Tesisleri Anabilim dalına Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Prof. Dr. İrfan Güney danışmanlığında “Ölçü Transformatörlerinin Dinamik Davranışının İncelenmesi” isimli tezini 1997 yılında bitirerek, yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim dalında Doktoraya başladı. Ders aşamasını tamamladıktan sonra 6 aylık bir süre için misafir öğretim elemanı olarak, İngiltere Loughborough Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği CREST Araştırma Merkezinde bulundu. 1999 Yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atandı. Şubat 2001 tarihinde Prof. Dr. İrfan Güney danışmanlığında “Avrupa Birliği’ne Giriş Sürecinde Ulusal Elektrik Enerji Politikasının Belirlenmesi ve Avrupa Birliği Ülkeleri ile Karşılaştırılması” isimli Doktora Tezine başladı ve 2004 yılında tamamladı. 2006 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent ve 2018 Yılında Profesör akademik unvanlarını aldı. Bu süreçte Bölüm Başkan Yardımcılığı, Fakülte Dekan Yardımcılığı ve Enstitü Müdür Yardımcılığı Görevlerinde bulundu. Halen Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı Başkanılığı görevini sürdüren Prof. Dr. Bülent ORAL, evli ve bir çocuk sahibidir.
-
-
- Hamid TORPİ , Doç.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Doç.Dr.Hamid TORPİ(Yarı Zamanlı)hamidtorpi@gmail.com1988 yılında Lisans diplomasını Yıldız Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü bölüm birincisi olarak almıştır. 1991 yılında da Yıldız ünv. FBE Elektronik ve Haberleşme mühendisliği Anabilim dalı Haberleşme Yüksek Mühendisi ünvanının almıştır. Bu arada 1989 Mayısında Araştırma Görevlisi görevine de başlamıştır. 1997 yılında da Yıldız Teknik Ünv. FBE Elektronik ve Haberleşme mühendisliği Anabilim dalından Dr.Mühendis ünvanının almaya hak kazanmıştır. 1997-1999 arasında Araştırma görevlisi Dr. olarak memuriyetine devam etmiştir. 1997 yılında ise aynı bölümün EM alanlar ve Mikrodalga Tekniği ABD'da Yardımcı Doçentlik Kadrosuna atanmıştır. 2017 kasımında ÜAK'un düzenlediği ODTÜ'de yapılan sınavda Doçent ünvanı almaya hak kazanmıştır. 22 Mart 2018'de YTÜ EEF EHM Bölümü EM Alanlar ve Mikrodalga Tekniği ABD doçentlik kadrosuna atanmıştır.2005-2011 yılları arasında Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkan yardımcılığı görevini 2010-2016 yılları arasında Bölüm Farabi Koordinatörlüğü görevini yürütmüştür. 2016 yılından günümüze kadar da Bölüm Erasmus koordinatörlüğü görevini de yürütmektedir. Bu arada UCLA irvine ve Syracuse University NY (ABD) de kısa dönem araştırıcı olarak çalışmalarda da bulunmuştur.
-
-
- Mehmet Taciddin AKÇAY , Dr.Öğr. Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliğinden mezun oldu. 2010 senesinde Yüksek Lisansını Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde 2018 yılında bitirmiştir. Kurguladığı özgün algoritmalarla raylı sistemler için çeşitli yazılım programlarının kullanılmasına katkısı olmuştur. Raylı sistemlerde özel simülasyonlar, makine öğrenmesi, yapay zeka uygulamaları çalıştığı uzmanlık konuları arasındadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Biriminde Cer Gücü ve Sinyalizasyon Mühendisi olarak çalışmakta olup ve yine aynı zamanda 2020 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Cer Gücü Simülasyonu, AC-DC Demiryolu Elektrifikasyonu, Güç Sistemlerinin Analizi, Enerji Sistemlerinin Kararlılığı, Güç Elektroniği Devrelerinin Tasarımı, Yapay Zeka Yöntemleri, Makine Öğrenmesi araştırma konuları arasındadır. Ulusal ve Uluslarası bir çok bilimsel dergide yayınları bulunmaktadır. E-Posta: mehmettaciddinakcay@halic.edu.tr
-
-