Akademik Kadro
- Sibel ERKAL İLHAN , Prof.Dr. , Anabilim Dalı Başkanı
-
-
-
Sibel Erkal İlhan 1963 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamladı. 1981 Kızılay Özel Hemşirelik Lisesi, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulundan mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesinde Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulunda tamamladı. 2007 yılında ikinci yüksek lisans çalışması olarak Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında tezsiz yüksek lisans çalışmasını tamamladı. 2010 yılında doçent ve 2015 yılında profesör unvanı aldı. Çeşitli üniversitelerde hemşirelik ve ebelik eğitimi alanında çalıştı. Uzun yıllar “Hemşirelik Esasları” ve “Ebelik Esasları” derslerini yürüttü. Hemşirelik ve ebelik tarihi konularında çalışmalar yaptı. Türkiye’de bir ilk olarak “Hemşirelik ve Ebelik Müzesi” kurulması çalışmasını yürüttü. “Ankara Üniversitesi Tarihi Müzesini” kurulmasında komisyon üyesi olarak aktif rol aldı. Müzecilik ve hemşirelik/ebelik tarihi ile ilgili çalışmaları devam etmektedir. Yara bakımı ve ebelik görselleştirme eğitimi konularında çalışmalar yaptı. Projelerde aktif görev aldı. Bu konuda uluslararası makaleleri bulunmaktadır. Hemşirelik öykülerinin toplanması ve yayınlanması konusunda çalışmalar yaptı. Hemşirelik öykülerinin toplandığı üç kitap yayınladı. Bu konudaki çalışmaları devam etmektedir. Ankara Üniversitesi Ebelik Bölümünü kurdu ve 2007-2020 yılları arasında bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Hemşirelikte yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında danışmanlık yaptı. Bu alandaki çalışmaları devam etmektedir.
-
-
- Nevin KANAN , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Nevin KANAN1975 yılında Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. İstanbul Tıp Fakültesi II. Cerrahi Kliniğinde çok istediği için ameliyathane hemşiresi olarak çalıştı. 1976-1979 yılları arasında Florence Nightingale Hemşirelik Mektepleri ve Hastaneleri Vakfı’ndan aldığı burs ile Chiago, Rush Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı ve aynı üniversite hastanesinin skolyoz ünitesinde servis hemşiresi olarak görev aldı. 1979 yılında Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’na asistan olarak atandı. 1985’te İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Tıp bilimleri Doktorası’nı aldı. 1990 yılında ‘’Yardımcı Doçent’’, 1993 yılında ‘’Doçent’’, 1999 yılında ‘’Profesör’’ oldu. Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fakülte Senato Üyeliği gibi farklı idari görevlerde bulundu. 1981 yılında yayın hayatına geçen Florence Nightingale Hemşirelik Bülteni’’ dergisinin çeşitli aşamalarında çalışarak 2003-2019 yılları arasında derginin editörlüğünü yaptı. Ulusal ve uluslararası birçok bilimsel yayın ve etkinliğinin yanı sıra kitap ve kitap bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası kongre, bilimsel toplantı, konferans ve sertifika programlarına katıldı.
-
-
- Gülbahar KESKİN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiGülbahar KESKİN1976 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Yine aynı üniversitenin Yoğun Bakım, Acil ve Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalları’nda hemşire, sorumlu hemşire ve başhemşire olarak çalıştı. 1988-2003 yıllarında aynı hastanede Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü görevini yürüttü. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü’sünde Yüksek Lisans eğitimini, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Organizasyon ve İşletme Bilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamladı. Yüksek Lisans tezini “Hizmet Pazarlamasında Hemşirelik Hizmetlerinin Bölümlenmesi”, Doktora tezini ise “Hemşirelik Yönetiminde Örgütsel Yapının Önemi ve Bir Uygulama” konusunda verimli bir çalışma yaptı. 2003-2010 İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda Yrd. Doç. Dr. olarak Müdür Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksekokul Kurul Üyeliği görevlerini yürüttü. 2010-2015 yılları arasında okulun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşümünde görev aldı. Bölüm Başkan Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksekokul Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Ebelik ve Sağlık Yönetimi Anabilim Dalları’nda lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi ve tez danışmanlığı yaptı. 2015 yılında aynı fakülteden emekliye ayrıldı. Uluslararası Hakemli dergilerde yayımlanan iki çalışması mevcuttur. İlk çalışması, “ Quality of Life Satisfaction of Nurses”. Journal of Nursing Care Quality’de 2003 yılında yayımlandı. İkinci çalışması, hemşirelik eğitimi üzerine olup “ Students’ Opınıon Towards Peer Educatıon Program at Schoolıng of Vocatıonal Skılls” Education in Medicine Journal’de 2013 yılında yayımlandı. Uluslar arası bilimsel toplantılarda 20 adet ve Ulusal Bilimsel toplantılarda sunulan 39 adet bildirisi bulunmaktadır. Hemşirelikte Yasal Sorumluluklar ve Bakımın Yönetimi konusunda iki kitap bölümü yazarlığı bulunmaktadır. Konusu alanında dergilerde hakemlik yapmaktadır.13 öğrenci ile Yüksek lisans tezleri yürütmüştür. Halen tez öğrencileri bulunmaktadır. Yurt içi kaynaklı 2010 yılında Bakırköy Kaymakamlığı, İstanbul İşçi Bulma Kurumu ve İstanbul Üniversitesi Bakırköy Sağlık Yüksekokulu iş birliğinde yapılan “Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu”nda yürütücü ve eğitimci olarak görev aldı. Ayrıca 2012 yılında Sağlık Bakanlığı TİG Eğitici Eğitimi Sertifika Programı’nda yürütücü olarak görev aldı. Erasmus Programı çerçevesinde 2011 yılında University Debrecen of Hungary’de etkinlikte bulundu. Eğitimciliğinin yanı sıra gönül verdiği Sağlık Yöneticileri Derneği, Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği ve Hematoloji-Hematolojık Onkoloji Kemik İliği Transplantasyon Hemşireleri Derneği’nde yönetim kurullarında uzun yıllar çalışmaktadır. 2015 yılından ihtibaren Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başladı ve Ebelik Bölüm Başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir.
-
-
- Kadriye Nilay GENÇ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiKadriye Nilay GENÇİstanbul Üniversitesi Hemşirelik bölümünden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde İç Hastalıkları Hemşireliği alanında yüksek lisans, doktora eğitimini Koç Üniversitesi’nde tamamlamıştır.Yoğun Bakım Hemşireliği, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcılığı, Eğitim Koordinatörlüğü görevlerini gerçekleştirmiştir. Kurumsal çalışma ve proje ödülleri, ulusal yayın ödülü, Yoğun Bakım Hemşireliği’ne katkı ödülleri bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi’nde Hemşirelik öğretim anabilim dalında konuk eğitimci ve Marmara Üniversitesi Hemşirelikte Öğretim anabilim dalında rehber eğitimci olarak Teşekkür Belgeleri almıştır. Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği yönetim kurulunda 6 yıl görev almıştır. Kongreler, seminerler, konferanslarda konuşmacı, oturum başkanı, düzenleme kurulu üyesi, bilimsel kurul üyesi olarak görev yapmıştır. Ulusal ve uluslararası hemşirelik kongrelerinde çok sayıda poster, sözlü sunuları gerçekleştirmiştir.Ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde yer alan makaleleri bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi’nde 2016-2019 arasında öğretim görevlisi,2019 Eylül ayından beri Dr. Öğretim Üyesi olarak Haliç Üniversitesi’nde görev yapmaktadır. Hemşirelik Yüksekokulu yönetim kurulu üyesidir. 16 Mart 2020’den beri vekil müdür olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Neriman ZENGİN , Prof.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Prof.Dr.Neriman ZENGİN(Yarı Zamanlı)zneriman@yahoo.comHemşirelik Yüksek Lisans (Tezli)
-
-
- Hatice PEK , Prof. Dr , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Sevil İNAL , Prof.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Prof.Dr.Sevil İNAL(Yarı Zamanlı)inalsevil@gmail.comProf Dr Sevil İnal, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1997 yılında İ. Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ABD’da “Çocukta Yanık Bakımı ile İlgili Verilen Hemşirelik Eğitiminin, Hemşirelerin Bilgi ve Uygulamalarına Etkisi” konulu tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliğinde “Sağlıklı Term Bebeklerde Düzenli Bebek Masajının Büyüme ve Mental-Motor Gelişime Etkisi” başlıklı tez çalışmasıyla doktora eğitimini tamamladı. 2016 yılında Doçent, 2019 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında Profesör unvanı aldı. 2000-2002 yılları arasında İÜ. Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulunda araştırma görevlisi olarak, İÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ABD’da Yardımcı doçent ve Doçent olarak görev yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ABD’da Profesör kadrosunda görev yapmaktadır. Çalıştığı üniversitede, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde eğitimci olarak görev almış, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezi yönetmiştir. Yenidoğan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Epidemiyoloji, Aile ve Çocuk Sağlığı, Kanıta Dayalı Uygulamalar gibi dersleri yürütmüştür. Ayrıca Aydın Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi gibi üniversitelerde eğitimci olarak yer almıştır. Çok sayıda kongre ve bilimsel toplantıda davetli konuşması, oturum başkanı, düzenleme ve bilimsel kurul üyesi olarak görev yapmıştır. SCI-expanded kapsamındaki uluslararası bilimsel dergilerde 20 makalesi, 750’nin üzerinde atıfı bulunmaktadır. Yürütücüsü olduğu çeşitli projelerin yanı sıra yürüttüğü “Doğum Sonu Erken Dönemde Sağlıklı Yenidoğanlara Uygulanan Kanguru Bakımının Emzirme ve Yenidoğanın Dış Ortama Uyumuna Etkisi” başlıklı TÜBİTAK projesini başarıyla tamamlamıştır.
-
-
- Leman ŞENTURAN , Prof.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Prof.Dr.Leman ŞENTURAN(Yarı Zamanlı)lemansenturan@gmail.com1989 yılında İst. Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokuludan mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Esasları Anabilim Dalında alanında 1998 de Yükseklisans, 2006 yılında Doktora eğitimini tamamladı. 2007 yılında Yardımcı Doçent; 2013 yılında Doçent ve 2018 yılında Profesör ünvanını aldı. Çalışma hayatına 1989 yılında Marmara Üniversitesi Hastanesinde başladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulunda akademik hayatına başladı. 2006-2015 yılları arasında Haliç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulunda akademik hayatına devam etti. Bu yıllar içinde öğretim üyeliğinin yanı sıra bölüm başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Etik Kurul Raportörlüğü gibi birçok kurumsal ve idari görevde bulundu. 2015 yılından itibaren Biruni Üniversitesinde çalışmaya başladı. Biruni Üniversitesinde de öğretim üyeliğiyle birlikte Girişimsel Olmayan Etik Kurul Başkan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü görevini sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası kongre sunumları ve bildirileri, yayınları, kitap ve bölüm yazarlıkları, yükseklisans ve doktora tez danışmanlıkları, bilimsel kuruluşlara üyelikleri, dergi hakemlikleri, ödülleri bulunmaktadır.
-
-
- Gülbeyaz CAN , Prof.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Prof.Dr.Gülbeyaz CAN(Yarı Zamanlı)gulbeyaz@istanbul.edu.trProf. Dr. Gulbeyaz Can, 1971 yılında, Kırcaali, Bulgaristan’da doğdu ve ilk, orta ve lise eğitimini bu ülkede tamamladı. Üniversite eğitimine 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulunda başladı ve 1993 yılında tamamladı. 1993 - 1995, yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde Yoğun Bakım hemşiresi olarak çalıştı. Akademik yaşamına 1995’da, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulunda İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak başladı. Yüksek lisans eğitimini, 1996 yılında, kemoterapi ilişkili yan etkilerin yönetiminde eğitimin etkinliğini; doktora eğitimini 2001 yılında, meme kanserli hastalarda yorgunluk düzeyini ve bakım gereksinimlerini inceleyen çalışmaları gerçekleştirerek tamamladı. 2010 yılında Doçentlik Sınavına katılarak Doçent unvanını aldı, 2015 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Şu an hala İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmakta ve hemşirelik öğrencilerinin lisans ve lisansüstü eğitimine aktif olarak katılmaktadır. Akademik yaşamının yanı sıra kendisi 2005 yılından beri aktif olarak kanser hastaları ile de çalışmaktadır. Kemoterapi sürecinde hasta ve ailesine tedavi ile ilişkili yan etkiler konusunda bilgilendirmekte ve yan etkilerin yönetiminde aktif rol üstlenmektedir. 2005 – 2010 yılları arasında, onkoloji hemşirelerini temsilen Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi, Ulusal Kanser Danışma Kurulunda kurul üyesi olarak görev aldı. 2009-2010 yılları arasında, Ulusal Kanser Programının oluşturulması amacı ile Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi tarafından gerçekleştirilen üç çalıştaya Palyatif Bakım alt kurulu üyesi olarak katılarak palyatif bakım standartlarının oluşturulmasında aktif rol üstlendi. Pek çok ulusal ve uluslararası yayını var. Çalışmalarının odak noktası kanser hastalarında kanıta dayalı bakım. Son 10 yılda, bu konuyu ele alan ve yaklaşık olarak 1700 hemşirenin katıldığı 4 onkoloji hemşireliği konsensüs toplantısı düzenlemiştir. Yaptığı çalışmalar ile hedefi onkoloji hastasının bakımında belli standartları oturtmaktır. Onkoloji Hemşireliğine katkılarından dolayı, Prof.Dr. Gülbeyaz Can’a 2005 yılında Onkoloji Hemşireliği Derneği tarafından Leman Birol ödülü, 2018 yılında ONS tarafından International Award for Contributions in Cancer Care ödülü verilmiştir.
-
-
- Nuran GENÇTÜRK , Doç.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Doç.Dr.Nuran GENÇTÜRK(Yarı Zamanlı)gencnur@yahoo.comNuran (TEKE) GENÇTÜRK 1985 yılında Bursa Atatürk Lisesi’nden, 1989 yılında İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’dan mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda “Larenjektomi Ameliyatı Geçiren Hastaların Beslenmesine İlişkin Sorunların Çözümlenmesinde Hemşirelik Yaklaşımı” konulu tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini 1991 yılında ve aynı Anabilim Dalı’nda “Meme Kanserli Kadınların, Birinci Derece Akrabalarının Bilgi Arama Davranışlarının Değerlendirilmesi ve Bilgi Gereksinimlerinin Giderilmesinde Eğitimin Etkinliği” ile doktora eğitimini 2004 yılında tamamladı. 1989-1996 yılları arasında İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olarak çalıştı. 1996-2007 yılları arasında İÜ Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2007-2017 yılları arasında İÜ yardımcı doçent doktor olarak görev yaptı. 2017 yılından beri İÜ ve İÜC doçent olarak görev yapmaktadır. Yayınları arasında meme kanseri, organ bağışı, hemşireler arasında bilgisayar ve internet kullanımı, mastektomi ve histerektomi ameliyatı olmuş bireylerin görüşleri, sigara içme, ruhsal sorunları olan hastaların problem çözme yaklaşımları, annelere çocukluklarında uygulanan ceza yöntemleri ile çocuklarına uyguladıkları ceza yöntemleri arasındaki ilişki ile ilgili araştırma ve derleme makaleleri yer almaktadır. Ayrıca 2010 yılında yayınlanan “Klinik Beceriler: Sağlığın Değerlendirilmesi, hasta bakım ve takibi” isimli kitapta “Stomalar ve Bakım Uygulamaları” bölümünü yazmıştır. “Klinik Beceriler: Sağlığın Değerlendirilmesi, hasta bakım ve takibi” isimli kitap ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2010 Yılı Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser mansiyon ödülü almıştır. Bunun dışında iki kitap bölümü yazarlığı, bir ulusal patenti, bir faydalı modeli bulunmaktadır.
-
-
- Birsen MUTLU , Dr.Öğr. Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Leman KUTLU , Dr.Öğretim Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiLeman KUTLU(Yarı Zamanlı)lemankutlu@halic.edu.trİstanbul Üniversitesi(İÜ) Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’ndan lisans(1990), İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı’ndan Yüksek lisans(1993) İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı’ndan doktora(2003) dereceleri aldı.Akademik yaşamına, İÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik programında(1996-1999) uzman olarak başladı. İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde(1999-2014) yetişkin, konsültasyon-liyezon ve çocuk psikiyatrisi kliniklerinde ve hemşirelik hizmetleri yönetiminde görev yaptı.Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda müdür yardımcısı, Yaşlı Bakım Programı(2014-2016), İlk ve Acil Yardım Programı(2014-2016) ve Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Ebelik Bölümü’nde(2016-2020) program başkanı ve doktor öğretim üyesi olarak çalıştı. 2020 yılında itibaren de İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde çalışmaktadır.Nöro linguistik programlama, EFT, meditasyon, aile terapisi, psikodrama, tükenmişlik, şiddet, çatışma, kriz yönetimi, psikoeğitim, etkili iletişim becerileri, kendini tanıma, motivasyon, performans, stresle baş etme, empati, maneviyat, yalnızlık, travma, kadın, çocuk ve yaşlı ruh sağlığı ile ilgili konularda çalışmaktadır.Şiir, şarkı sözü ve masal yazmaktadır.
-
-