Akademik Kadro
- Çağın ERBEK ALAYBEYOĞLU , Dr. Öğr. Üyesi , Anabilim Dalı Başkanı
-
-
-
Çağın Erbek, lisans derecesini 2009 yılında Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında Marmara Üniversitesi’nden almıştır. Yüksek lisansını 2014 yılında Marmara Üniversitesi, İktisat ana bilim dalı, Kalkınma İktisadı ve İktisadi Büyüme programında tamamlamış olup, aynı üniversitenin aynı programından 2021 yılında doktora derecesini almıştır. Şu anda Haliç Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans derecelerinde iktisat dersleri vermektedir. Ulusal ve uluslararası konferanslarda çalışmalarını sunmuştur. Güncel olarak Türkiye ekonomisi, ekolojik iktisat, sürdürülebilir kalkınma gibi alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.
-
-
- Mustafa Zeki AKSAN , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Mustafa Zeki AKSANProf. Dr. Mustafa Zeki Aksan, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden İktisat Anabilim Dalı ile İşletme ve İstatistik yan bilim dallarından mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin Yönetim ve Organizasyon Kürsüsü’ne 1971 yılının sonbaharında araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 1974 yılında İstanbul Üniversitesi’nde “İşletme doktoru” olmuştur. Yine aynı üniversitede 1979 yılında yönetim ve organizasyon bilim dalında “doçent” unvanını almıştır. 1980-1999 yıllarını kapsayan dönemde özel sektörde çeşitli işkollarında (yönetim ve işletmecilik danışmanlığı, kimya sanayi, otomotiv yan sanayi, ilaç sanayi, lojistik, taahhüt işleri, eğitim yayıncılığı gibi) etkinlik gösteren işletmelerde, farklı unvanlar (danışman, koordinatör, uzman, genel müdür yardımcısı ve editör gibi) altında çalışmıştır. 1999 yılının sonbaharında Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde vermeye başladığı dersler ile akademik yaşama geri dönmüştür. Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde 2008 yılında “profesör” unvanını almıştır. Akademik çalışmalarını sürdüren M. Zeki AKSAN, son yıllarda “İşletmeye Giriş”, “Stratejik Yönetim” ve “Yönetim ve Organizasyon”gibi dersleri Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin lisans programları ile ilgili üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün lisansüstü programlarında vermektedir.
-
-
- Şahver OMERAKI ÇEKİRDEKCİ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiŞahver OMERAKI ÇEKİRDEKCİŞahver Omeraki Çekirdekci, Lisans Derecesini 2001 yılında İşletme alanında Bilkent Üniverisitesi’nden, Yüksek Lisans Derecesini 2003 yılında Pazarlama alanında University of Manchester Institute of Science and Technology’den ve Doktora Derecesini 2010 yılında Pazarlama alanında Bilkent Üniversitesi’nden almıştır. Daha önce Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalışmış olan Dr. OMERAKİ ÇEKİRDEKCİ, şu anda Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü’nde görev yapmakta ve Bölüm Başkanlığını yürütmektedir. Marka yönetimi ve marka toplulukları, tüketim ritüelleri, yoksulluk ve tüketici kimlik projeleri gibi konular araştırma ilgi alanları arasında yer almaktadır. Journal of Consumer Behaviour, Journal of Product and Brand Management ve Advances in Consumer Research dergilerinde ve çeşitli kitaplarda eserleri yayınlanmıştır ve birçok ulusal ve uluslararası konferanslarda çalışmalarını sunmuştur. Lisans ve Yüksek Lisans derecelerinde Pazarlama alanında dersler vermektedir.
-
-
- Mehmet KAHVECİ , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiMehmet KAHVECİİlk ,orta ve lise eğitimini İstanbul da tamamladıktan sonra , İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri bölümünden 1989 yılında mezun olmuştur. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsün de, Uluslararası İşletmecilik ve Yöneylem Araştırması bilim dalları üzerine , 1993 yılında Yüksek Lisans(Master) eğitimini ve 1999 yılında da Doktora(Ph.D.) eğitimini tamamlamıştır. 1993-1996 yılları arasında fiili olarak Yüksek Lisans(Deterministik-Stokastik Stok modelleri ve Uygulaması Tezi) ve Doktora( Simülasyon Modelinin Üretim Kararlarında Uygulanması Tezi) tezlerinin uygulamasını yaptığı özel sektör ABBATE Tekstil Üretim A.Ş. de(2500 Çalışan) üretimden sorumlu ve işyeri sahibine direk bağlı hesap uzmanı olarak çalışmıştır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri sırasında, İngiliz Kültür Derneğinde (ITBA) 18 kurluk yoğun İngilizce dil eğitimi almıştır.1996-1999 yılları arasında da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme bölümünde Arş.Gör. olarak çalışmıştır.1999 Aralık ayından itibaren Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğretim görevlisi Dr. ve 2005 yılından itibaren de öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.Yöneylem Araştırması I-II ve Üretim yönetimi alanlarıyla ilgili dersler vermekte olup, İşletme Doktora programında da Seminer dersini yürütmektedir. Bölüm Başkanlıkları, Dekan Yardımcılığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü gibi bir çok idari görevde bulunmuştur.Ayrıca Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü 2016-2019 yılları arasında yürütmüştür.Alanıyla ilgili çeşitli makaleleri bulunup , yaklaşık 40 (Kırk) civarında yüksek lisans tezi yönetmiştir.
-
-
- Altan ALAYBEYOĞLU , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiAltan ALAYBEYOĞLUÖğr. Gör. Dr. Altan Alaybeyoğlu; 2010 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünden lisans, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünden 2014 yılında yüksek lisans ve 2019 yılında doktora derecelerini almıştır. Doktora çalışmasını Türkiye’de Gayrimenkul Yatırım Ortaklılarının sermaye birikim süreci üzerindeki işlevi üzerine yapmış ve inşaat sektörü ile finans sektörünün ilişkisinin tartışmıştır. Altan Alaybeyoğlu, üniversite dışında teknoloji, yazılım ve eğitim danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren firmalarda görev almış ve 20’ye yakın projede fiili olarak çalışmıştır. 2015 yılında, Haliç Üniversitesi MYO Finans-Bankacılık ve Sigortacılık programına Öğretim Görevlisi olarak katılan Altan Alaybeyoğlu, 2018 yılında bu yana da Haliç Üniversitesi MYO Finans-Bankacılık ve Sigortacılık programında bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir. 2020 yılında Haliç Üniversitesi MYO Yönetim ve Organizasyon programında vekil program başkanı olarak görev yapmıştır. Makro İktisat, Büyüme ve Kalkınma, Finansallaşma ve İktisadi/Ekonometrik modeller için Programlama alanlarında çalışmalarını sürdüren Altan Alaybeyoğlu; ulusal hakemli dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük; ulusal bilimsel toplantılarda sözlü sunum ve yazılan ulusal kitapta bölüm katkıları sunarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
-
-
- Çınar KILIÇ , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiÇınar KILIÇDr. Çınar Kılıç İstanbul Alman Lisesi’nden sonra İstanbul Robert College’de Kimya Mühendisliğini bitirdi. Daha sonra New York’ta SUNY at Stony Brook University ‘Applied Mathematics and Statistics’ bölümünde doktorasını yaptı. Bu arada İstanbul Belediyesi Konservatuarı Kontrbas bölümünü bitirdi. New York’ta Hendry Corporation’da ve NBC televizyonunda çalıştı. İnterpublic reklam şirketi Türkiye şubesinde (Pars/McCann) çalıştı, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesinde istatistik ve reklam dersleri verdi. 1979 da kendi şirketi olan Rota Reklamı kurdu. 1987 de dünya liderlerinden Ted Bates Reklam şirketi ile Türkiye ortaklığını kurdu. Türkiye’de Reklamcılar Derneğinin kurucularından olup 2 yıl da başkanlığını yaptı. 3 yıl da İAA (İnternational Advertising Association) Türkiye temsilciliğini üstlendi. İAA adına çeşitli ülkelerde reklam seminerleri verdi. İki kere Avrupa reklam birinciliği ve Unicef dünya reklam birinciliği ödülü kazandı. Bu arada Türkiye Futbol Federasyonunda ve Fenerbahçe’de yönetim kurulu üyeliği yaptı. YPO (Young Presidents Organisation) Türkiye üyesi olup YPO Venedik ve İstanbul Üniversitelerinde eş başkanlık yaptı. Dünyanın en önde gelen reklam yayını olan Advertising Age dergisinde röportajı ve iki yazısı çıktı. Bahçeşehir, Işık ve Haliç Üniversitelerinde Reklam, İstatistik, İnovasyon ve Girişimcilik dersleri verdi. 7 yıldır da Haliç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde ders vermektedir.
-
-
- Mehmet Yusuf YAHYAGİL , Prof.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Mehmet Y. Yahyagil, lisans derecesini Hacettepe (Sosyal Hizmetler Akademisi) Üniversitesi’nden almış ve aynı kurumda asistan olarak çalışmaya başlamıştır. Kazandığı bir bursla İngiltere’de York ve Swansea Üniversitelerinde “post-graduate” çalışmalar yaparak “sosyal idare ve sosyal politika” diplomasını almıştır. Daha sonra bir göz rahatsızlığı nedeniyle önce özel teşebbüste çalışmış 10 yıllık aradan sonra tekrar akademik yaşama dönmüştür. 1993 yılında Marmara Üniversitesinde görev almış, aynı yıl İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesinde “sosyal yapı ve sosyal değişim” alanında master çalışmasını, ardından da Marmara Üniversitesinden “örgütsel davranış” alanındaki doktorasını tamamlamıştır. Daha sonra Yeditepe Üniversitesinde “yardımcı doçent olarak” çalışmaya başlayan Yahyagil, ”doçentlik” ve profesörlük” unvanlarını da alarak İİBF, İşletme Bölümünde dersler vermiştir. 2020 Eylül ayında kendini emekliye ayırarak “bağımsız akademisyen” olarak çalışmaya başlamıştır. M. Yahyagil’in evrensel değerler, kültürlerarası yönetim, iletişim alanında ulusal ve uluslararası çeşitli yayınları ve kitapları mevcuttur. Son çalışması “Küreselleşmeni girdabında kültür” olup, Yeditepe Üniversitesi yayınları arasında 2019’da basılmıştır.
-
-
- Ahu Tuğba KARABULUT , Prof.Dr , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Prof.Dr. A. Tuğba Karabulut 1974 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünden 1995 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. ABD’deki Ball State Üniversitesi'nden 1997 yılında MBA derecesini aldı. İstanbul Üniversitesi Fakültesinden 2002 yılında Yönetim ve Organizasyon alanında doktorasını aldı. 2004 yılından beri İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde görev yapmaktadır. Prof.Dr. A. Tuğba Karabulut 2005 yılında Yardımcı Doçent, 2011 yılında Doçent, 2017 yılında Profesör oldu. 2019 yılından bu yana İşletme Bölüm Başkanı Vekili görevini sürdürmektedir. 2019 yılında İngilizce İşletme Bölümü Başkanı Vekili olarak da görev yapmıştır. 3 kitap, 9 kitap bölümü, 70'den fazla makale ve konferans bildirisi yazmıştır. Uluslararası İşletmecilik alanında bir ders kitabını İngilizceden Türkçeye çevirmiştir. 10'dan fazla Doktora Tezinin ve 20'den fazla Yüksek Lisans Tezinin danışmanlığını yapmıştır.
-
-
- Naci YILMAZ , Dr.Öğr. Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Metin GÜRLER , Dr.Öğr. Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Metin Gürler, lisans eğitimini 1994 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde, Yüksek Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalı, İktisat Politikası Bilim Dalında tamamladı. Doktora eğitimini aynı bölümde tamamlayan Metin Gürler, çalışma hayatında üretim ve hizmet (bilişim sektöründe 18 yıl) sektörlerinde birçok firmada gerek profesyonel gerek girişimci olarak değişik seviyelerde bulunurken, aynı zamanda birçok inovayon (yenilikçilik), rekabetçilik, strateji ve kümelenme projesinde danışman olarak görev almıştır. 2016-2017 yıllarında İstinye Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını sürdürdüren Dr. Metin Gürler, 2016-2017 yılları arasında İstinye Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans dersleri verdi. Medipol Üniversitesi'nde 2018'den bu yana “Uluslararası Rekabet Politikası”, “Dış Ticarette Güncel Sorunlar”, “Uluslararası Ticaret Politikası”, “İhracatta Hedef Ürün Hedef Ülke” ve “Uluslararası Perakende Yönetimi”, Haliç Üniversitesi’nde “Uluslararası Ekonomi”, Galata Üniversitesi’nde “İkitisada Giriş” derslerini vermektedir. Dr. Metin Gürler, İngilizce bilmektedir ve 1 çocuk babasıdır. Araştırma alanları: Bilgi Ekonomisi, İnovasyon (Yenilikçilik), AR-GE, Şirketlerin, Sektörlerin, Şehirlerin, Bölgelerin ve Ulusların Rekabetçiliği, Dış Ticaret, Kümelenme, Orta Gelir Tuzağı, Büyüme Ekonomisi, İktisat Politikası, Sağlık Turizmi, Sağlık Ekonomisi. Görev Alınan Projeler 2. İSKİD UR-GE (Uluslararası Rekabeti Geliştirme) Projesi/16.UR-GE.043 (Danışman) T.C.Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen projede, İstanbul’da ve Ankara’da faaliyette bulunan 46 iklimlendirme sektörü firmasının ihtiyaç analizi yapılmış ve sektörün potansiyel ihracat yapabileceği pazar ülkeler farklı birkaç yöntemle belirlenmiştir. İBB/Bimtaş İstanbul Çevre Düzeni Planına Altlık Oluşturacak Ekonomik Analizi (Danışman) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, “1/100.000 Ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı” çalışmaları kapsamında hizmet ve sanayi sektörlerinin rekabetçiliği incelenerek,İstanbul’un ekonomik analizi. URAK İllerarası Rekabetçilik Endeksi 2013-2014 (Danışman) 81 ilin rekabetçilik düzeyinin 4 alt endeks altında 65 değişkenle incelenmesi, endeks oluşturulması ve geriye dönük 5 dönem sonuçları da hesaplanarak gelişim seyrinin analizi. URAK İllerarası Rekabetçilik Endeksi 2012-2013 (Danışman) 81 ilin rekabetçilik düzeyinin 4 alt endeks altında 61 değişkenle incelenmesi, endeks oluşturulması ve geriye dönük 5 dönem sonuçları da hesaplanarak gelişim seyrinin analizi. İstanbul’da Yerleşik Sanayiye Yönelik Strateji Raporunun Hazırlanması Projesi (Yardımcı Danışman) Rapor kapsamında İstanbul Sanayi Stratejilerinin oluşturmasında girdi sağlayacak nicel ve nitel veriler mümkün olan en geniş perspektifte toplanmıştır. Bu amaçla birincil ve ikincil veri toplama yöntemleri kullanılmıştır. Birincil veri yöntemleri olarak yüzyüze mülakatlar ve odak grup toplantıları yapılmış ayrıca İSO üyelerinin daha geniş katılımını sağlamak için anket uygulaması yapılmıştır. Şimdiye kadar İstanbul’un sanayi stratejisine etki edeceği düşünülen, rapor, makale, kitap ve benzeri dokümanlar da ikincil veri toplama yaklaşımı ile analiz edilerek raporda yerini almıştır. Perşembe Pazarının Kümelenme Yapısının Analizi (Yardımcı Danışman) Proje dahilinde farklı sektörlerden firmaların faaliyette bulunduğu Karaköy-Perşembe Pazarı’nda bulunan yaklaşık 400 firma ile anket ve mülakat yolu ile kümelenme yapısı incelenmiştir. İSKİD UR-GE (Uluslararası Rekabeti Geliştirme) Projesi (Yardımcı Danışman) T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen projede, İstanbul’da faaliyette bulunan 36 iklimlendirme sektörü firmasının ihtiyaç analizi yapılmış ve sektörün potansiyel ihracat yapabileceği pazar ülkeler farklı birkaç yöntemle belirlenmiştir. Sağlık Turizmi Başkenti İstanbul Projesi (Yardımcı Danışman) İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projede, İstanbul’un sağlık sektörü analizi yapılmış ve şehrin sağlık turizmi açısından uluslararası çekim merkezi olabilmesi için stratejiler geliştirilmiştir.
-
-
- Ebru PEHLİVAN , Dr. Öğr. Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiEbru PEHLİVAN(Yarı Zamanlı)ebrupehlivan@halic.edu.trDr. Ebru Pehlivan lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde, Yüksek lisans eğitimini; “Kant’ın Bilgi Teorisinde Öznenin Kurucu Rolü” başlıklı tez ile Sakarya Üniversitesi’nde ve doktora eğitimini “Kant’ta Eleştiri ve Sınır Kavramları Üzerine Bir İnceleme” başlıklı tez ile İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Çalışmalarını Kant, bilgi-ahlak-din alanlarında sınır problemleri ve eleştirel düşünme alanlarında sürdürmektedir. Söz konusu alanlarda yayımlanan çeşitli makaleleri, kitap bölümleri ve bildirileri bulunmaktadır. North American Kant Society, Türkiye Kant Topluluğu, Türk Felsefe Derneği (TUFED) ve Türkiye Kadın Felsefeciler Topluluğu (SWIP-TR) üyesidir.
-
-
- Süha TARMAN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Ankara Koleji ve ODTÜ mezunudur. Çanakkale Çimento A.Ş.’de Dış Ticaret Müdürlüğü ile başlayan iş hayatı, Türk-Amerikan ortaklığı Destek A.Ş.’ de Genel koordinatörlük ile devam etmiş, daha sonra Adana Çimento A.Ş., Bolu Çimento A.Ş, Oyka Kağıt A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliği OYAK Oytaş İç ve Dış Ticaret A.Ş.’de genel müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 2010 yılından itibaren dünyanın en büyük Çimento grubu olan Heidelberg Cement HC Trading’e ülke danışmanlığı yapmış, ana hissedarı bulunduğu S.E.M. Uluslararası Tic. ve Danışmanlık Şirketi 30 yıldır uluslararası ticaret faaliyetlerinde bulunmakta, yerli ve yabancı şirketlere temsilcilik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Orta Anadolu İhracatçılar Birliğinde Başkan vekilliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) temsilciliği yapan Tarman, DEİK G. Afrika İş Konseyi Y.K. görevinde bulunmaktadır. Çeşitli derneklerde Y. K. üyeliği ve başkanlıkları bulunmaktadır. İstinye Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Haliç Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olan Tarman, İTO gibi meslek örgütlerinde ve Sabancı Üniversitesi ve MEF Üniversitelerinde dış ticaret seminerleri vermekte, uluslararası yatırım ve ticaret konularındaki toplantılara konuşmacı olarak katılmaktadır.
-
-