Akademik Kadro
- Temel SAVAŞKAN , Prof.Dr. , Anabilim Dalı Başkanı
-
-
-
Prof.Dr.Temel SAVAŞKANAnabilim Dalı Başkanıtemelsavaskan@halic.edu.trProf. Dr. Temel Savaşkan, Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 1972-1974 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Asistan olarak çalıştı. 1974-1981 yılları arasında İngiltere’de Aston Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. 1982-1986 yılları arasında Kanada’da Nova Scotia Teknik Üniversitesi’nde Araştırmacı olarak çalıştı. 1986 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı, 1987 yılında Doçent ve 1993 yılında Profesör oldu. Prof. Dr. Temel Savaşkan 1989-1995 yılları arasında KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü, 1996-1997 yılları arasında KTÜ Rektör Yardımcısı ve 1999-2005 yılları arasında KTÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Temel Savaşkan 2016 yılında Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak göreve başladı ve 2017 yılından itibaren bu bölümün başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Prof. Dr. Savaşkan 2017-2019 tarihleri arasında Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünü yapmıştır. Prof. Dr. Savaşkan’ın, makine ve malzeme mühendisliği alanlarında yayımlanmış 109 bilimsel eseri bulunmaktadır. Prof. Dr. Savaşkan’ın makalelerinin kırk beşi uluslararası, on dokuzu ise ulusal hakemli dergilerde yayımlanmıştır. Prof. Dr. Savaşkan’ın uluslararası makalelerinin hepsi SCI-Expanded kapsamına giren dergilerde yayımlanmıştır. Scopus adlı veri tabanındaki veriler, Prof. Dr. Savaşkan’ın bu yayınlarına 1551 atıf yapıldığını ve h-indeksinin 23 olduğunu göstermektedir. Prof. Dr. Savaşkan’ın eserleri arasında dört adet ders kitabı da yer almaktadır.
-
-
- Zafer UTLU , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Zafer UTLUYüksek Lisans ve Doktora derecesini Ege Üniversitesinden almıştır. Doçentlik Unvanını 2010 yılında YÖK Üniversiteler Arası Kuruldan Makine Mühendisliği alanında almıştır. Prof. Dr. Zafer UTLU’ nun zengin bir Uluslararası ve ulusal araştırma tecrübesi bulunmaktadır. Beş adet TUBİTAK Ulusal, İki Adet Uluslararası proje, bir adet İSTKA, bir adet UNDP, altı adet de BAP ve Kurumsal Proje olmak üzere onbeş proje yürütmüştür. Prof. Zafer Utlu'nun Web of Science ve Scopus kapsamındaki dergilerde yayınlanan 63 adet Uluslararası ve Ulusal dergilerde 67 araştırma niteliğinde olmak üzere 130 makalesi bulunmaktadır. Ayrıca Yurtiçi ve Yurt dışında düzenlenen Uluslararası bilimsel toplantılarda toplam 76 tebliği bulunmaktadır. Çeşitli Üniversitelerde Makina Mühendisliği Bölümü Başkanlığı, Rektörlük, Rektör Yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Enstitü Müdürlüğü gibi birçok idari görevde bulunmuştur. Araştırma Alanları: Enerji ve ekserji analizi, Yenilenebilir Enerji, Enerji Depolama, Atık ısı geri kazanım sistemleri , İçten yanmalı motorlar, modelleme ve simülasyon, Alternatif yakıtlar, Enerji ekonomisi ve Isı pompalarıdır. Temel Alanları: Makine Mühendisliği, Termodinamik, Enerji, Isı Transferi , Akışkanlar Mekaniği, İçten Yanmalı Motorlar, Yakıtlar ve Yanma,
-
-
- Gökçe AKGÜN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiGökçe AKGÜNGökçe AKGÜN, 1986 yılında Samsun’da dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2004 yılında Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’ne girmeye hak kazanmış olup, 2009 yılında bu bölümden Makine Mühendisi unvanı ile mezun olmuştur. 2010-2013 yılları arasında yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. 2012-2013 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Makine Programı’nda öğretim görevlisi unvanı ile program başkanlığını yürütmüştür. 2013-2019 yılları arasında doktora çalışmalarını Gebze Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamış ve doktor unvanını almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamış ve 2019 yılına kadar görevini sürdürmüştür. 2020 Mayıs ayından itibaren Haliç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde doktor öğretim üyesi unvanı ile görevine devam etmektedir. Temel çalışma alanları kısaca, katı cisimler mekaniği, kabuk ve plak teorisi, yapıların doğrusal olmayan dinamik davranışları, mühendislikte nümerik yöntemler ve transport tekniği olarak özetlenebilir.
-
-
- Aydın Hacı DÖNMEZ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr. Öğretim Üyesi Aydın Dönmez, 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünde 2010-2018 yılları arasında araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. Sırasıyla, 2012 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Isı-Akışkan programında yüksek lisansını, 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Enerji programında doktorasını tamamlamıştır. 2019-2020 yılları arasında özel sektörde Ürün Geliştirme Yöneticisi olarak çalışan Aydın Dönmez, 2020 baharında Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. Turbomakinalar, Akışkanlar Mekaniği, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği, Konvansiyonel ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri konularında çalışmalar yapmaktadır.
-
-