Akademik Kadro
- Gözde ÇAKIR KIASIF , Doç. Dr. , Anabilim Dalı Başkanı
-
-
-
Doç. Dr.Gözde ÇAKIR KIASIFAnabilim Dalı Başkanıgozdecakir@halic.edu.tr1982 senesinde Zonguldak’ta doğan Dr.Öğr.Üyesi Gözde Çakır Kıasıf, lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde birincilikle bitirmiştir. 2011 senesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İç Mimarlık Ana Bilim / Ana Sanat Dalı’nda yüksek yapıların sürdürülebilirliğiyle ilgili teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. 2015 senesinde Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı’nda Enerji Etkin Çift Kabuk Cephe Sistemlerinin İstanbul’a Uygunluğunu analiz ederek doktorasını vermiştir. Aynı sene Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünde yardımcı doçentlik unvanını alarak Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 2010 senesinde Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde akademik kariyerine başlayan Dr.Öğr.Üyesi Gözde Çakır Kıasıf lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında birçok ders vermekte ve tez çalışmaları yürütmektedir. Sürdürülebilirlik, yapılarda enerji etkinliği, çevre kontrolü ve yapı teknolojileri üzerine uzmanlaşmış ve bu alanlarda uluslararası-ulusal platformda birçok yayın yapmıştır.
-
-
- Jülide EDİRNE ERDİNÇ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiJülide EDİRNE ERDİNÇDr.Öğr.Üyesi Jülide Edirne Erdinç, 1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Prof.Cengiz Eren’in mimarlık ofisinde on iki yıl, çok sayıda turizm, konut, endüstri yapıları proje ve uygulamalarında görev aldı. Bireysel olarak da sürdürdüğü mimari proje ve uygulamaları yanısıra 1999 yılında, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümünde, 2000 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerinin Bilgisayar Destekli Tasarım derslerini yürüttü. 2004 yılında MSGSÜ İç Mimarlık Programında yüksek lisansını tamamladı. Profesyonel mimarlığa devam ederek, 2006 yılında İstanbul-Tekirdağ il sınırında Türkiye’nin en kapsamlı ahşap ekolojik köyünün proje ve uygulamasını gerçekleştirdi. 2012 yılında MSGSÜ İç Mimarlık Programında Sanatta Yeterliliğini alarak Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kadrosuna girdi. 2016 yılından bu yana Mimarlık Bölüm Başkanıdır. Akademik çalışma alanları olarak, ekolojik mimarlık, endüstriyel miras ve koruma, Haliç Kültürel Mirası Araştırmaları, tasarım ve mimarlık eğitimi konularında yüksek lisans ve doktora tezleri yürütmektedir.
-
-
- Tuğba ERDİL , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiTuğba ERDİLMimarlık eğitimini Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 2006 yılında tamamladı. Yüksek Lisansını aynı kurumda 2008 yılında Mimarlık Tarihi alanında “İstanbu’un Kaybolan Mimari Kültürleri’nin İzinde: Tarihi Yarımada’da Pagan Tapınakları İçin Bir Restitüsyon Önerisi” tezimi vererek tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Tarihi Doktora Programında eğitimi sırasında, 2012-2013 yılları arasında Paris’te Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Paris-Belleville Üniversitesi’nde Postmodernizm ve Mimaride Tinsellik üzerinde “PhD Researcher” olarak araştırmalarını sürdürdü. 2014 yılında “Postmodern Cephe Estetiğinde Barok Bir Yöntem Olarak Teatral Anlatım İlkeleri” konulu, daha sonra Gece Kitaplığı Yayınları tarafından da kitaplaştırılan doktora tezii vererek Mimar Sinan Güzel sanatlar Üniversitesi Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 2007 yılından bu yana Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Eda SELÇUK , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiEda SELÇUK1984 yılında İstanbul’da doğan Dr.Öğr.Gör. Eda Selçuk, lisans eğitimini ise Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde tamamlamıştır. 2012 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Mühendisliği Anabilim Dalı / Proje Yapım Yönetimi Programı’nda yüksek lisansını tamamladıktan sonra aynı yılda Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı’nda doktora programına başlamıştır. Doktora tezinde Türkiye’deki hastanelerin asgari tasarım standartlarını kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda değerlendiren Dr.Öğr.Üy. Eda Selçuk, sağlık yapıları ve proje yönetimi alanında uzmanlaşmış ve birçok yayın yapmıştır. Akademisyenlik kariyerine 2012 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başlayan Dr.Öğr.Üy. Eda Selçuk halen çalışmalarını aynı üniversite bünyesinde sürdürmektedir.
-
-
- Suat ÇAKIR , Dr.Öğretim Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiSuat ÇAKIR(Yarı Zamanlı)suatcakir@halic.edu.trDr. Öğr. Üyesi Suat Çakır, 1974 İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yüksek Mühendislik ve Peyzaj Mimarlığından sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümünü 1981 yılında yüksek mimar olarak bitirdi. 1984-1985 yılları arasında Güzel Sanatlar Vakfında proje çalışmaları yaptı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1993 yılında Oxford Brooks Üniversitesi’nde Mimarlık Bölümünde Ahşap Yapılar ve Strüktürler ile Maliyet Hesapları üzerine doktoraya başladı. Nisan 1995 yüksek lisans (Mphil), Nisan 1996’da ise doktora (PhD) için hazırladığı çalışmaları onaylandı. Bunun yanında Oxford Brooks Üniversitesi’nde uygulama ve projeler yaptı. 1997’de Mimar Sinan Üniversitesi’ne geri döndü. 2000’de Fen Bilimleri Enstitüsü tarafında doktorası onaylandı ve Yardımcı Doçent olarak atandı. 2012’de Kültür Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile birlikte Bölge Koruma Kurulu’nda 6 yıl boyunca Başkan Yardımcısı ve Üye olarak görev yaptı. 2002’den itibaren Haliç Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nde İnce Yapı, Proje ve Yüksek Lisans dersleri vermekte ve tez yöneticiliği yapmaktadır.
-
-